Kulturna najava tjedna

U nedjelju 22. prosinca 2019., u 20:00 sati, u Velikoj dvorani Lisinski, održati će se mjuzikl Formidable! Aznavour. Uz pomoć slika i videa projiciranih na stražnju kap pozornice, lijepo uređena, originalna produkcija čine ovaj mjuzikl najčudesnijim počastom ikad posvećenim karijeri umjetnika Charlesa Aznavoura. Mjuzikl publiku vraća u vrijeme “La Bohêmea”. Kroz njegove najsnažnije, nezaboravne i ikonične pjesme ispričana nam je nevjerojatna priča iz njegovog života. Mjuzikl je nevjerojatna životna priča tankoćutnog umjetnika i jedne od najvećih svjetskih glazbenih legendi ispričana kroz njegove snažne i nezaboravne pjesme. Nadahnuta i emotivna izvedba Julesa Grisona i cijelog ansambla, originalna produkcija blistave scenografije, uz uporabu fotografija i video-projekcija čine ovaj mjuzikl najljepšom posvetom umjetniku kojega su CNN i korisnici Time Online 1998. godine proglasili zabavljačem stoljeća, ispred zvijezda kao što su Elvis Presley ili Bob Dylan. Tijekom 70 godina duge karijere, Charles Aznavour napisao je više od 800 pjesama, snimio ih je na različitim jezicima više od 1200, a prodao 180 milijuna albuma diljem svijeta. Karte možete kupiti na blagajni KD Vatroslav Lisinski ili na www.lisinski.hr.

U petak 6. prosinca na kazališne daske premijerno stižu Gospoda Glembajevi. Posljednjih godina publika teatra u Frankopanskoj nezaobilaznu dramu Miroslava Krleže, Gospoda Glembajevi, koja otvara čuveni glembajevski ciklus, mogla je gledati tek na Gavellinim večerima, u viđenjima teatara iz Zagreba, Beograda, Ljubljane… Različiti koncepti uvijek su okupljali izuzetnu glumačku podjelu, jer s Glembajevima je tako, ovaj tekst nudi niz uloga koje se igraju i gledaju s posebnom pozornošću. No posljednje i u svojoj povijesti jedine Gospodu Glembajeve kazalište Gavella postavilo je sad već daleke 1984. godine, a predstava se održala na repertoaru do 1991. i odigrana je 160 puta. U glavnim ulogama igraju: Darko Stazić kao Ignjat Glembaj, Nataša Janjić kao Barunica Castelli, Amar Bukvić kao Leone Glembay, te Dijana Vidušin, Darko Milas, Ozren Grabarić, Sven Medvešek, Hrvoje Klobučar, Andrej Dojkić i Nikola Baće. Kroz Krležin će ih tekst redateljski voditi Miroslav Međimorec, scenografiju osmišljava Zlatko Kauzlarić Atač, kostime Marita Ćopo, a glazbu Matej Meštrović. Više informacija i ulaznice potražite na www.gavella.hr.

Izvor: kulturauzagrebu.com

Očekivano Damir Urban i njegova Četvorka bez problema su rasprodali gotovo sve ulaznice za prvo najavljeni koncert 7. 12. u Tvornici kulture, pa je dodan još jedan nastup – u petak, 6. prosinca. Ogroman interes za svirku 7. prosinca potvrđuje da je Urbanov predbožićni koncert u Tvornici već postao svojevrsna tradicija. U ponudi se trenutno nalazi posljednjih 100 ulaznica za subotu te se očekuje da će biti rasprodane jako brzo. U predbožićno vrijeme Urban ponovo dolazi prostor u Šubićevoj koji je do sada punio nebrojeno puta i donosi koncertnu inventuru svog kompletnog opusa. Od Laufera do Četvorke, od klasika do novijih pjesama, slavljenički Veliki pogon za kraj 2019. čut će neke od bezvremenskih klasika kao što su “Svijet za nas”, “Moja voda” i “Mjesečev rog” “Black Tattoo”, “Sama”, “Mala truba” i “Mjesto za mene”, “Odlučio sam da te volim”, “Nebo”, “Astronaut” i “Robot”, “Sutra ćemo pričati”, “Ribe”, “Priđi mi bliže”, “Iskra” i “Kuća sjećanja”. Urbanovi tvornički koncerti dosad su svi do jednog bili rasprodani, a privrženost publike sjajno je objasnio u jednom intervjuu: “Mislim da su vremena lošija. Prije, dok je bilo nešto bolje, možda smo bili nešto manje vidljiva glazbena opozicija. Sada, kada su vremena takva kakva jesu, jedan dio publike osjeća se, na neki način, ugroženo. I uši su im ugrožene, a i ljudskost je ugrožena. Izvođači poput nas dobivaju nešto odaniju publiku nego kada bi sve bilo idealno”. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), sva prodajna mjesta Entria i online na www.entrio.hr.

Izvor: tvornicakulture.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *