Kulturna najava tjedna

Zagrebački velesajam i ove godine u studenom postaje IN mjesto u gradu. Najomiljeniji sajam za sve generacije INTERLIBER održat će se na radost svih knjigoljubaca od 12.-17. studenog.

Interliber je najveća književna manifestacija u Hrvatskoj i platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare.

Paviljone 5 i 6 Zagrebačkog velesajma ispunit će više od 300 izlagača iz 13 zemalja, a sajam bilježi rast izložbene površine u odnosu na prošlu godinu za 7%.

Najveći regionalni gejming sajam Reboot InfoGamer svoja vrata otvara u utorak, a trajat će sve do kraja tjedna. Mjesto zbivanja je kao i svaki put do sad – Zagrebački Velesajam.

Osmo izdanje jednog od najvećih gaming sajmova i festivala Europe odvijati će se kroz šest dana na 21.000 kvadratnih metara izlagačkog prostora u osam dvorana Zagrebačkog Velesajma. Kroz svih šest dana trajanja sajma posjetitelje očekuje najveće izdanje sajma do sada. Ovog puta fokus će biti na najvećim novim svjetskim gaming blockbusterima, a predstavit će se preko 100 indie game developera iz cijele Europe.

Nakon petogodišnje pauze vraća se Zagreb Jazz Festival, a ovogodišnje, 11. izdanje, u Zagreb dovodi najbolje od recentnog svjetskog jazza, ali i dašak afro-rock groovea s Malija – nastupit će Bassekou Kouyate & Ngoni Ba, Vijay Iyer & Wadada Leo Smith, Aaron Diehl Trio te Omer Avital i njegov kvintet Qantar.
Bassekou Kouyate & Ngoni Ba nastupit će u Tvornici kulture 17. studenoga, u 21 sat. Bassekou je prozvan ‘afričkom inačicom Jimija Hendrixa’, zovu ga inovatorom, ali istovremeno i čuvarem tradicije.

Jazz koncerti održavat će se u dvorani Blagoje Bersa u Muzičkoj akademiji u Zagrebu s početkom u 19:30 sati. 22. studenoga nastupaju Vijay Iyer & Wadada Leo Smith, 24. studenoga Aaron Diehl Trio, a 25. studenoga Omer Avital i njegov kvintet Qantar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *