Kulturna najava tjedna

Novo izdanje najveće zagrebačke avanture Zagreb Film Festival posvećene ljubiteljima filmske umjetnosti održavat će se tijekom rekordnih 11 dana, od 7. do 17. studenog u kinu Tuškanac, Dvorani KIC, Muzeju suvremene umjetnosti, Narodnom sveučilištu Dubrava, Kulturnom centru Travno, Hrvatskom glazbenom zavodu, F22 – Novoj akademijskoj sceni i HUB385.

Festivalski natjecateljski program, popratne i ostale programe na konferenciji su predstavili direktor festivala Boris T. Matić, izvršni direktor Hrvoje Laurenta, producentica Lana Matić i direktor Sektora za marketing za privatne korisnike u Hrvatskom Telekomu Richard Brešković.

Direktor Zagreb Film Festivala, Boris T. Matić predstavio je i bogat ovogodišnji popratni program. „Uz stalne i popularne programe Velikih 5, Dani LUX filma, Moj prvi film i Bibijada, ove godine predstavljamo dva nova – Fragmenti egzila i program Dva Berlina – Filmom preko zida, koji su povodom 30. obljetnice pada berlinskog zida pripremili Restart i Dokukino KIC u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien i ZFF-om.

Jedanaesta manifestacija Noć kazališta, koju organizira Narodno sveučilište Dubrava, održat će se 16. studenoga 2019. godine.
Iako se još uvijek kroji cjelovit popis kazališta koja sudjeluju u manifestaciji, neka su već izložila predstave:

Kolovoz u krugu Osage, Gavella 

Tulum u samostanu, Komedija

Elling, Kerempuh

Susret, Teatar EXIT

Gastarbajterski Božić, Histrionski dom

Ljudski glas, ZKM

Hamlet za svakoga, Teatar &TD

7. studenoga 2016. svijet je ostao bez jednog od najvećih glazbenika i pjesnika. Točno tri godine kasnije u Satiričnom kazalištu Kerempuh dogodit će se Večer s Cohenom, svojevrsni hommage Maje Posavec i Ivana Kapeca ovom nikad prežaljenom kanadskom „umjetniku ljubavi i smrti“, kako ga često vole zvati. Ovaj koncept je stekao iznimnu popularnost i izvan Hrvatske pa osim Klovićevih dvora, Rijeke i dva puta Saxa, rasprodani su i koncerti u Sarajevu i Mostaru.

Večer s Cohenom više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj mjeri inspirirana albumom „Famous Blue Raincoat“ Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila back vokal na koncertima. Maja Posavec i Ivan Kapec, ovaj put uz pomoć cijelog benda, interpretirat će i sve druge Leonardove hitove, pa stoga skok po ulaznice!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *