J’ELIM je novi brand na hrvatskoj modnoj sceni koji naglasak vraća na essential komade

Potaknuta sve većim utjecajem silnih trendova high street brandova, mlada dizajnerica Jelena Vrhovec svojim brandom J’ELIM želi vratiti naglasak na bazne komade i pokazati kako oni ne moraju biti ni obični ni dosadni.

U prvoj kolekciji SUMAMOD, na šaljiv način dizajnerica predstavlja kapsula kolekciju koja obuhvaća komade za gotovo svaku prigodu u kojoj se jedna urbana žena može danas pronaći. Izborom kvalitetnih materijala kao što su traper, pamučni popelin i prozračni muslin fokus se stavlja na održivost i praktičnost mode te minimalističan pristup svakodnevnom odijevanju. Osim što kupovinom povoljnih nisko kvalitetnih komada sebi stvaramo problem skladištenjem masom odjeće u dupkom punim ormarima, na globalnoj razini aktivno sudjelujemo u industriji koja je jedna od najvećih zagađivača planeta.

Vrhovec upravo zbog toga djeluje kao oponent, a vizijom svoga branda želi malim koracima poboljšati stav ljudi o kvalitetnoj i bezvremenskoj modi. “Smatram da nije teško ekološki pristupati stvarima jer svaka promjena kreće od pojedinca i nas samih. Osobno nosim isključivo desetak komada iz kolekcije te je zaista zabavno kombinirati iste komade na potpuno drugačije načine”, tvrdi Jelena.

Kolekcija kao takva sadrži klasične crne i bijele komade koji se međusobno stapaju u jednu elegantnu i sofisticiranu priču. Materijal poput sjajne likre daje dašak modernosti i fetišizma običnim crnim komadima, dok su košulje kao eponim essential mode elaborirani konstrukcijskim pristupom kao što je obostrano kopčanje. Odvažniji dio kolekciji kroz koji se prožimaju boje, printovi i ručno oslikani vizuali kontrastiraju monokromatskom dijelu, no gledajući kao jednu cjelinu, s njim se savršeno nadopunjuje. Dizajnerica istične ručno oslikane traper jakne koje se prodaju isključivo kao unikatni primjerci. Oni su rađeni u suradnji s Nikom Vrbicom te su dostupni na izbor putem jelim.hr web shopa.

Kampanju potpisuje mladi fotograf i stilist Luka Lajić, dok su se u ulozi modela pronašle Ana Klarić i Lana Bačić iz Talia Models. Iza make upa stoji Paula Junković, a kose salon Opium (za Profokus). Cjelokupne lookove zaokružile su cipele Hogl shoes.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *