Get ready – theGalerija koncept počinje uskoro

The Galerija nastaje kao studentski projekt s idejom pružanja mjesta onima koji žele stvarati kreativan sadržaj, ali ga i dijeliti s drugima. Naglasak je stavljen na sve oblike umjetničkog i kulturnog izražavanja, a samim time služi i kao inspiracija drugima.

theGalerija koncept

Potaknuti novonastalom situacijom koja nas je izolirala, odlučili smo se za pružanje novog i drugačijeg koncepta stvaranja u ovim izazovnim vremenima.
Ovdje se radi o našem prvom projektu – virtualnoj izložbi fotografija u kojoj želimo fotografiju prikazati kao oblik umjetnosti dostupan svima. Ono što nismo u mogućnosti napraviti uživo, željeli smo prenijeti u virtualni svijet u što realnijem svjetlu.
Za te potrebe, naša virtualna izložba pronaći će mjesto na platformi artsteps.
Radi se o internet platformi koja omogućava korisnicima stvaranje virtualnih umjetničkih galerija u 3D prostorima. Aplikacija za umjetnike, umjetničke organizacije i ljubitelje umjetnosti koji mogu modelirati stvarne ili virtualne izložbe dizajnirane u realističnom trodimenzionalnom kompleksu. Također, izložbe se mogu ocjenjivati, dijeliti kroz mnoštvo opcija, uključujući objavljivanje na društvenim mrežama.

Kroz našu izložbu surađujemo s pet profesionalnih fotografa koji nas prate u kreiranju sadržaja i pritom nam vlastitim radovima pružaju uvid u čaroliju fotografije. Da bismo naglasili snagu i dostupnost ovog medija odlučili smo se za spoj profesionalaca i amatera, i u skladu s tim pokrenuti natječaj.

Tko sve može sudjelovati?

Želimo svakome pružiti priliku da iskaže svoju viziju.
Tema izložbe je nova perspektiva sebe, bliske okoline i vanjskog svijeta posljedično izazvana životom u karanteni. Vjerujemo kako nas je novonastala situacija sve potaknula na promišljanja o vlastitim uvjerenjima i pogledima na život. Upravo zato vjerujemo kako nas umjetnost u izazovnim razdobljima može spasiti i donijeti neku novu vrijednost.

Kao što je prethodno navedeno izložba bi se odvila na platformi artsteps dok bi se događaj održao na platformi Zoom koji bi se mogao dijeliti na drugim društvenim mrežama.

Više informacija o samom događaju kao i datumima otvaranja natječaja pratite na našim društvenim mrežama.

Nestrpljivo vas očekujemo!Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *